Hračky pro holkyHračky pro klukyHračky pro nejmenší

Jak vybrat hračky pro miminka od 6 měsíců

Eshop pro děti Mivemi.cz

Při výběru hraček pro miminka ve věku 6 měsíců je důležité zvolit takové, které budou stimulovat jejich smysly a rozvoj. Zde jsou některé tipy, které vám pomohou vybrat vhodné hračky:

  1. Hračky s kontrastními barvami: Miminka ve věku 6 měsíců začínají vnímat barvy, a proto jsou hračky s výraznými kontrastními barvami ideální. Černobílé nebo červenobílé hračky s výraznými tvary jsou pro ně atraktivní a podporují jejich vizuální vnímání.
  2. Hračky s různými texturami: Hračky s různými texturami pomáhají miminkům objevovat svět kolem sebe dotykem. Měkké plyšové hračky, gumové hračky nebo hračky s drsnými povrchy jsou skvělou volbou pro rozvoj jejich hmatových dovedností.
  3. Hračky s různými zvuky: Hračky, které vydávají různé zvuky, jako jsou zvířecí zvuky, hudba nebo zvuky přírody, jsou pro miminka zajímavé a stimulují jejich sluchové vnímání.
  4. Hračky na hry s vodou: Miminka ve věku 6 měsíců si začínají užívat vodní hry. Hračky, které se dají použít ve vaně nebo bazénu, jako jsou gumové kachničky, plastové lodičky nebo houbičky, jsou skvělou volbou pro jejich vodní zábavu.
  5. Hračky na manipulaci: Hračky, které miminka mohou manipulovat a chytat, jsou pro jejich motorický rozvoj důležité. Hračky s různými tvary a velikostmi, které mohou chytat a zkoumat, jsou skvělou volbou pro rozvoj jejich jemné motoriky.
  6. Hračky na zavěšení: Hračky, které se dají zavěsit nad postýlku nebo autosedačku, jsou pro miminka v tomto věku velmi atraktivní. Barevné zavěšené hračky s různými tvary a zvuky podporují jejich vizuální a sluchové vnímání.

Při výběru hraček je důležité brát v úvahu bezpečnostní hlediska a zvolit hračky, které jsou vyrobeny z nezávadných materiálů a neobsahují malé díly, které by mohly být spolknuty. Hračky by měly být také snadno čistitelné a odolné proti opotřebení.

TIP: Web, kde najdete tipy pro dětské vybavení.



Prohlédněte si veškeré naše rubriky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *